HyRetin: een ester van hyaluronzuur

Verander categorie:
HyRetin: een ester van hyaluronzuur en retinolzuur voor anti-aging en anti-acne

Retinol is waarschijnlijk een van de meest bekende cosmetische ingrediënten, maar is ook bekend om zijn nadelen: slechte stabiliteit, slechte oplosbaarheid en zijn toxicologie (teratogeen).

HyRetin is een derivaat van laag moleculair gewicht hyaluronzuur (10-20 KDa) en retinolzuur. Beide delen van het molecuul dragen significant bij aan de efficiëntie van het eindproduct HyRetin.
Hyaluronzuur is bekend om zijn biologische eigenschappen, biocompatibiliteit en biologische afbreekbaarheid. Het effect in de huid hangt af van het moleculair gewicht. Hoog moleculair gewicht hyaluronzuur blijft hoofdzakelijk op het oppervlak van de huid met een filmvormend en hydraterend effect. Laag moleculair gewicht penetreert dieper in de huid tot aan de levende huidcellen en veroorzaakt een biologische reactie. In het geval van HyRetin dient het laag moleculair gewicht om de penetratie in de huid te verbeteren.

Retinolzuur hoort tot de groep van retinoïden, natuurlijke en synthetische derivaten van vitamine A. Ze behoren tot de terpenenfamilie, die voorkomen in aromatische stoffen en kruidenplanten en functioneren als belangrijke cellulaire structurele componenten, hormomen en vitamines. Vitamine A esters binden zich aan specifieke nucleaire receptoren en moduleren de expressie van de genen die betrokken zijn bij cellulaire proliferatie en differentiatie.

Door het samenstellen van een ester van hydrofiel hyaluronzuur met hydrofoob retionolzuur heeft Contipro een veilig en stabiele creatie mogelijk gemaakt van een micelachtige structuur die efficiënt kan penetreren in de huid. Verbeterde penetratie van HyRetin maakt het mogelijk om lage concentraties te gebruiken die zeer biologisch actief zijn en tergelijkertijd het risico op huidirritatie verminderen die soms optreedt na langdurig gebruik van retinoïden.
In-vitro testen tonen aan dat HyRetin de collageen en fibronectine expressie verhoogt. Bovendien vertoont het ook ontstekingsremmende eigenschappen door pro-inflammatoire interleukine 6 en 8 na UV-irradiatie te verminderen.
Klinische in-vivo studies bevestigen anti-aging eigenschappen van Hyretin en zijn vermogen om een problematische huidaandoening te verbeteren.

Met een dosering van slechts 0,01% (!) is Hyretin niet alleen zeer actief, maar ook zeer kostefficiënt.

 

INCI: Sodium Retinoyl Hyaluronate
Dosering: 0.01%

Claims:

  • Verlaagt het talggehalte, vermindert het aantal en de grootte van de huidporiën en vermindert huiderythema.
  • Verbetert problematische huidaandoeningen
  • Verbetert huidelasticiteit en vermindert rimpels

Toepassingen:

  • Anti-aging producten
  • Producten voor de problematische acne huid
Post navigation

CONTACTEER ONS

WIJ ZIJN

GOVA INGREDIENTS
Jac Jansensweg 7
4631 SL Hoogerheide,
Nederland

BEL ONS
+31/164.72.80.00 info(at)gova-benelux.com
Maandag – Donderdag
08.00 - 17.00
Vrijdag
08.00 - 15.00
VERSTUUR BERICHT
De beheerder van persoonsgegevens is Gova Ingredients. De ingevulde gegevens in het contactformulier worden verwerkt om de gestelde vraag te beantwoorden.