Baobab Olie

Verander categorie:
Baobab - De natuurlijke keuze voor gezonde huid

Botanische informatie:

Baobab is de algemene naam van een geslacht van Adonsonia bomen. Er zijn in total negen soorten. Zes soorten leven in de drogere delen van Madagaskar, twee op het vasteland van Afrika en één in Australië. Het is de nationale boom van Madagaskar.

In Afrika is de baobab waarschijnlijk de bekenste boom. Zijn dikke, grijze, vezelige stam en grote, zich uitspreidende kroon, seizoensbonden zonder bladeren, zijn onmiddelijk herkenbaar. Baobab bomen hebben een extreem lange levensduur en van sommige wordt verondersteld wel 3.000 jaar oud te zijn. De bomen bereiken een hoogte van 5 tot 30 meter en een stamdiameter van 7 tot 11 meter. Zijn stam kan tot 120.000 liter water bevatten. Het grootste deel van het jaar is de boom bladloos en lijkt het erop dat zijn wortels in de lucht steken.

Bekend als ‘The Tree of Life’, is baobab een icoon van de Afrikaanse savanne, een symbol van leven en positiviteit in een landschap waar weinig anders kan gedijen.

De baobabboom heeft handvormige bladeren en eivormig vruchten, met een harde houten schaal bedenkt met geelgroene fluweelachtige haren. In zijn schaal bevat de vrucht een aantal zaden, ingebed in een witachtig, poederig vruchtvlees.

Baobabbomen worden sinds de vroege menselijke geschiedenis zeer gewaardeerd vanwege hun heerlijke vrucht, dat rijk is aan vocht, vitamin C en andere voedingsstoffen. De zaden van deze grote vruchten zijn de bron van de kostbare olie, die wordt gebruikt bij het koken en in cosmetica als emollient en voor haar hydratatie.

Samenstelling:

Zoals andere natuurlijk verkregen oliën, bestaat de baobab olie uit een mix van vetzuren, en vitamines, waaronder vitamin A, D, E en F, verzadigde vetzuren, enkelvoudig onverzadigde vetzuren en meervoudig verzadigde vetzuren.

De vetzuursamenstelling in baobab olie is uniek in het feit dat het relatief gelijke verhoudingen verzadigde vetzuren tot enkel- en meervoudigverzadigde vetzuren bevat.

Afhankelijk waar de boom groei en de specifieke bodem- en klimaatomstandigheden in het gebied, zal de vetzuursamenstelling enigzins variëren.

Voordelen:

  • Herstelt gebroken haar en werkt tegen droog haar, roos en jeukende/geïrriteerde hoofdhuid
  • Elimineert rimpels
  • Verzacht de huid
  • Verbetert de elasticiteit van de huid
  • Behandelt eczema, psoriasis en rosasea problemen door de Omega 3, 6 en 9 in de olie
  • Stimuleert de regeneratie van cellen
  • Verstopt de huidporiën niet
  • Hydatatie voor huid, haar en nagels
  • Verlicht acne, steenpuisten, schimmelinfecties, zonnebrand en uitslag

Application:

  • Badolie
  • Zeep
  • Body lotions en crèmes
  • Lip balms
  • Massage olie
  • Droge en ruwe huid
  • Anti-aging en anti-rimpel producten
  • Acne, eczema
  • Nagelverzorging
  • Haarverzorging: shampoo, conditioner
  • Zonproducten
  • After shave olie

PDF Brochure Baobab-2009-NL (002)

Post navigation

CONTACTEER ONS

WIJ ZIJN

GOVA INGREDIENTS
Jac Jansensweg 7
4631 SL Hoogerheide,
Nederland

BEL ONS
+31/164.72.80.00 info(at)gova-benelux.com
Maandag – Donderdag
08.00 - 17.00
Vrijdag
08.00 - 15.00
VERSTUUR BERICHT
De beheerder van persoonsgegevens is Gova Ingredients. De ingevulde gegevens in het contactformulier worden verwerkt om de gestelde vraag te beantwoorden.